Skip to main content

OMSORG & 
SUNDHED

  • FGU KOLDING VEJEN MAD OG MENNESKER KØKKEN FGU KOLDING VEJEN MAD OG MENNESKER KØKKEN

DET HANDLER
OM MENNESKER

Velkommen i til fagtemaet OMSORG og SUNDHED. Det er for dig, der gerne vil arbejde med mennesker. Du prøver både at arbejde med børn og ældre.

BØRN: Vi arbejder med børns udvikling, leg, og aktiviteter med børn, lærer om mobning, kommunikation eller pædagogiske retninger. Vi inddrager relevant teori –  men især afprøver vi tingene i praksis. Fx at planlægge og udføre en naturaktivitet for børn, der stimulerer deres forskellige sanser.

Vi besøger en børnehaver, hvor vi leger med børnene og afprøver aktiviteterne. Vi har også nogle gange besøg af en børnehavegruppe, hvor vi har planlagt aktiviteter og laver mad sammen med børnene.

ÆLDRE: Vi lærer om alderdom og sygdomme, ældrepleje i Danmark, aktiviteter og kommunikation med ældre. Vi prøver forskellige aktiviteter i praksis. Fx at planlægge og udføre en aktivitet, der stimulerer ældres fysiske sundhed.

Vi besøger et plejehjem, hvor vi deltager i plejehjemmets aktiviteter, fx stolegymnastik eller bankospil. Vi deltager i et 2 x 2 ugers undervisningsforløb på SOSU-skolen i Kolding, hvor vi får indblik i uddannelsen og deres undervisning.

FÅ EN SMAGSPRØVE

Mød Emilia, der fortæller om at gå på fagtemaet OMSORG OG SUNDHED. Hun drømmer om at blive pædagog – og praktik i en børnehave gør at man får lært tingene i praksis. 

Bendikte underviser i Omsorg og Sundhed i Kolding

DU KAN GØRE
EN FORSKEL

Uanset om du drømmer om at arbejde med børn eller ældre, så kan du godt glæde dig. Det giver så meget mening, at arbejde med mennesker.

Vi hjælper dig til at blive klogere på dig selv og på, hvordan du kan være med til at gøre en forskel, fx i en børnehave eller på et plejecenter for ældre. 

OMSORG OG SUNDHED

KOM
FORBI

OMSORG OG SUNDHED
DET GIVER MENING

På vores fagtemaet OMSORG og SUNDHED, lærer du at arbejde med mennesker. Undervisningen består både af den teoretiske del omkring børn og ældre – men vi arbejder med masser af praktiske øvelser, både ude i børnehaver og ældrecentre. 

Det er først og fremmest til dig, der gerne vil arbejde med mennesker og gerne vil uddanne dig indenfor SOSU, PAU eller pædagogområdet. Eller hvis du blot er nysgerrig på, hvordan det er at arbejde med børn eller ældre.

Skolehalvåret inddeles i 2 perioder, hvor vi enten har fokus på børn eller ældre. Som PGU-elev modtager du også undervisning i almene fag som dansk og matematik og kan vælge forskellige valgfag.

Du er altid velkommen til at kigge forbi og få en snak og en smagsprøve på, hvad det vil sige at være PGU elev på OMSORG og SUNDHED i Kolding. 

KONTAKT OS