Skip to main content

VARME HÆNDER KOMMER JO IKKE AF SIG SELV…

Vi har brug for mange flere varme hænder – det er præcis dét vi arbejder med i vores fagtema OMSORG og SUNDHED. Her fortæller underviser Benedikte om hvordan vi arbejder…

Eleverne står med bind for øjnene og der bliver grint og hygget… og måske tænker man… hvad sker der lige her?
Men der er mening med det hele.

Det er nemlig eleverne på OMSORG og SUNDHED, der som en del af et forløb i undervisningen arbejder med sanser. Sanser er nemlig vigtige, når man skal arbejde med både børn og ældre.

“Her lærer vi ved at gøre tingene i praksis. Vi har netop et forløb om sanser og her arbejder vi aktivt med det fx øvelser og opgaver med bind for øjnene, så eleverne oplever hvad det vil sige ikke at kunne se. Herefter skal vi udvikle nogle forløb og aktiviteter, der er målrettet for børn i en bestemt aldersgruppe og det afprøver vi i virkeligheden, når vi besøger den lokale børnehave og gør det sammen med børnene” fortælle Benedikte, der er underviser på Omsorg og Sundhed.

Og hun fortsætter: “Vi giver eleverne indsigt i hvad det vil sige at arbejde med børn eller ældre. Men vi hjælper også eleverne at kende sig selv. Når du skal arbejde med mennesker, er det nemlig vigtigt, at du kender dine egne grænser, reaktioner og er bevidst om dit eget sprog, kropssprog mm. Vi får øjnene op for, at det er spændende og givende at arbejde med andre mennesker – eller de bliver afklaret med at dét ikke er vejen for dem.”

Læs mere om OMSORG OG SUNDHED her >