Skip to main content

HVAD
ER BASIS?

 • FGU KOLDING VEJEN BASIS FGU KOLDING VEJEN BASIS

FOR DIG, DER SKAL
FINDE DIN VEJ

På BASIS har vi løbende optag. Vi tager imod nye elever hver uge. Her bliver du afklaret om du skal på AGU, EGU eller et af fagtemaerne på PGU – eller måske direkte ud i job.

Vi hjælper dig til at få den bedst mulige start og blive klar til det næste skridt. Sammen med dig finder vi ud af hvad du kan, vil og drømmer om. Og så skaber vi sammen den vej, der passer til dig.

EN DAG PÅ BASIS

ARBEJDE PÅ FAGTEMAERNE

Du møder ind på BASIS til dagens program. De fleste dage starter vi med at se og drøfte morgennyhederne. Derefter går vi i gang med dagens opgaver i fælleslokalet eller på Værkstedet.

Nogle gange har vi projekter, ture ud af skolen eller arbejder sammen med fagtemaerne.

FÆLLES MORGENMAD OG FROKOST

Vi spiser fælles morgenmad og frokost, som eleverne på PGU Mad og Ernæring laver. Det er sund og varieret mad til en god pris. Det er hyggeligt og vi når at snakke sammen på kryds og tværs af fagtemaerne. 

MØD EN
BASISLÆRER

Olaf er klar til at tage imod dig på ‘Værkstedet’

VI FINDER
DIN VEJ SAMMEN

MAD OG MENNESKER

Spørgsmål om BASIS?

Hvad kan jeg
bruge BASIS til?

Mange starter deres FGU tid på BASIS – for at sikre den bedste start. Du kan både starte på de store optag sommer/vinter eller du kan starte løbende.

Du kan komme videre på AGU, EGU, PGU eller måske direkte ud i job alt efter hvad vi sammen finder ud af der passer bedst til dig. 

Målet er at du får nogle succes oplevelser og du kommer bedst muligt fra start.

HVILKE VEJE
KAN JEG VÆLGE?

På BASIS får du mulighed for at prøve dig selv af på de forskellige fagtemaer og AGU. Mange finder ud af, at de kan mere eller noget helt andet, end det de først troede.

Vi har som udgangspunkt ikke prøvefag på BASIS – men du kan vælge fx dansk, matematik og andre valgfag.

MEST PRAKSIS
OG MINDRE TEORI

På BASIS bliver dit forløb sammensat af undervisning og arbejde på fagtemaerne, så det passer til dig, dit behov og dit niveau.

Vi hjælper dig med at finde ud af, hvilke fag du skal bruge og på hvilket niveau, for at komme ind på en erhvervsuddannelse eller få et ufaglært job.

HVAD NU HVIS FGU
alligevel ikke er mig?

Det er præcis derfor, at det er godt at starte på BASIS. Her finder du nemlig ud af hvad der er dig og hvad der absolut ikke er det. Og vi hjælper dig, med at finde din vej.

Og man kan heldigvis altid vælge nye veje – hvis den vej man vælger skulle vise sig at være den forkerte. Det er også en del af at lære dig selv at kende.


DU ER 
VELKOMMEN

VI ER KLAR
TIL SNAK OG RUNDVISNING

Vi er vejledere på FGU Kolding Vejen og vi er klar til at hjælpe dig med at finde din vej. Vil du vide mere om PGU, de forskellige fagtemaer og opleve vores værksteder, så er vi altid klar. 

KONTAKT FGU KOLDING: 
Jeanette, vejleder
tel: 5095 7007
mail: jeba@fgukoldingvejen.dk

KONTAKT FGU VEJEN: 
Rebekka, vejleder 
tel: 2223 1374
mail: rdha@fgukoldingvejen.dk

Hvis du er i tvivl, så kontakt FGU kontoret, så finder vi den vejleder, der passer til dig.
Ring 7550 1080 eller skriv til fgu@fgukoldingvejen.dk

KONTAKT OS

MØD ELEVERNE PÅ FGU

 • PGU > OMSORG OG SUNDHED

  EMILIA VIL ARBEJDE
  MED BØRN

  Emilia drømmer om at blive pædagog. Hun fik hjælp af sin vejleder til at kontakte en børnehave og fik der en praktikplads og fik afprøvet det i praksis. 

  Se mere om værkstedet OMSORG OG SUNDHED og hør Emilia fortælle mere om PGU her > 

 • PGU > MOTOR OG MEKANIK

  Viktor kan lide at bruge hænderne

  Det fedeste er samarbejdet og den gode stemning på værkstedet. Der er altid noget at lave og man lærer rigtig mange forskellige ting ved at gøre det i praksis. 

  Se mere om værkstedet MOTOR og MEKANIK og hør Viktor fortælle mere om PGU her > 

 • PGU > MUSIK OG PRODUKTIOIN

  SAMI elsker musik

  Han drømmer om at arbejder videre med musik fx på MGK. Der er god stemning og samarbejder og alle snakker sammen. Han er også blevet bedre til at snakke med mennesker i fritiden. 

  Se mere om værkstedet MUSIK OG PRODUKTION go hør Sami fortælle om PGU her >

 • PGU > METAL (industri)

  JACK HAR LÆRT AT SVEJSE

  Det er fedt, at det er rigtig kunder og rigtige opgaver. Der er altid noget at gøre og man lærer fx matematik bedre, når det skal bruges praktisk ude på værkstedet.

  Se mere om værkstedet METAL (industri) og hør Jack fortælle mere om PGU her > 

 • PGU > MAD OG ERNÆRING

  Maria er glad for køkkentjansen

  Maria kan godt lide arbejdet på MAD og ERNÆRING. Hun siger, at hun lærer at lave mad til hun flytter hjemmefra – men egentlig drømmer hun om at blive Hovsmed – og derfor har hun fx valgt naturfag som valgfag.