Skip to main content

Projekter

På FGU Kolding & Vejen ansøger vi om midler til projekter og deltager i projekter i samarbejde med andre FGU-institutioner.
Projekterne kan være EU-projekter, regionsprojekter, fondsprojekter og UVM-projekter.

‘Broen til fremtiden’

Formålet med projektet ‘Broen til fremtiden’ er at styrke overgangene fra FGU til EUD, og herved bidrage til at flere unge gennemfører en uddannelse og kommer i job.  

Projektet er et samarbejde mellem otte erhvervsuddannelser og alle seks FGU-institutioner i Region Syddanmark. FGU Trekanten er projektejer og overordnet tovholder, og de øvrige samarbejdspartnere er FGU Fyn, FGU Kolding & Vejen, FGU Syd- og Midtfyn, FGU Sønderjylland, FGU Vest, EUC Syd, Hansenberg, Rybners, SOSU Esbjerg, SOSU Fyn, SOSU Syd, Svendborg Erhvervsskole og Syddansk Erhvervsskole.  

Projektet er startet 1. september 2024 og løber over tre år.  

Projektet er støttet af EU’s Socialfond Plus og Region Syddanmarks Uddannelsespulje. Projektet er støttet med 7,5 mio. kr. i EU-midler og har et samlet budget på 18,7 mio. kr. 

‘Trivsel, mental sundhed og positive fællesskaber på FGU’

Formålet med projektet ‘Trivsel, mental sundhed og positive fællesskaber på FGU’ er at styrke trivsel, mental sundhed og positive fællesskaber blandt eleverne på FGU.

Projektet er et samarbejde mellem FGU-institutionerne i Region Syddanmark; FGU Vest, FGU Sønderjylland, FGU Kolding & Vejen, FGU Fyn, FGU Syd- og Midtfyn og FGU Trekanten. Projektet er startet i januar 2023 og afsluttes i juni 2025.

Projektet er støttet af Region Syddanmark med ca. 3,7 mio. kr.

‘Helhedsorienterede undervisningsforløb på PGU – Eleverne i fokus’

Formålet med projektet ‘Helhedsorienterede undervisningsforløb på PGU – Eleverne i fokus’ er at afprøve én samlet indsatsmodel, som skal sigte imod at løfte eleverne fagligt, social og personligt.

Projektet er et samarbejde mellem FGU Kolding & Vejen, FGU Vest og FGU Sønderjylland. Projektet er startet i januar 2024 og afsluttes i december 2026.

Projektet er støttet af Undervisningsministeriet med ca. 5 mio. kr.

‘Ordblindepakke IV’

Ved hjælp af midler fra Undervisningsministeriets ‘Ordblindepakke IV’, vil FGU Kolding & Vejen sætte fokus på ‘Inkluderende og ordblindevenligt undervisningsmiljø i FGU’ ved at opkvalificere alle medarbejdere samt etablere et Ordblinde Task Force.

Projektet er startet i november 2023 og afsluttes i december 2026.

Projektet er støttet af Undervisningsministeriet med ca. 1 mio. kr.