Skip to main content

Fra Special til Succes…

Søren har altid været udfordret i skolen. På FGU har han fundet ud af at han var ordblind, han har fundet en vej til at lykkes med skolen og ikke mindst har han fundet energi og motivation.

Søren har stort set altid gået i specialklasse. Han kom på Dybbøl efterskole i 2 år i 9 og 10 klasse. Hvorefter han kommer på Troldkærskolen ved Jels. Da han afslutter sin STU har han svært ved at finde en læreplads, hvorefter han via jobcenteret kommer i praktik ved NDI. Det er gennem praktikken interessen for EGU opstår, der starter han i marts 2023.

EGU’en består at en 1/3 skole og 2/3 praktik.

Søren var lidt nervøs da han skulle starte på sit skoleforløb på FGU. Søren nyder at være inde på skolen og at få en pause fra hverdagen. Søren syntes at det med ”skole er blevet bedre med årene.” Søren blev i forbindelse med sin skolegang på FGU testet for ordblindhed. Søren er overrasket over at han har kunne gå et helt skoleliv, uden at der er nogen der har interesseret sig for om han er ordblind, for det ville have hjulpet ham tidligere.  

Søren elsker i dag at gå i skole. Det er særligt måden lærerne på FGU underviser på. De gør det på en helt særlig måde, hvor han kan spørge og han bliver altid mødt med et smil. Søren fortæller, at han trives med at han er inde én uge af gangen, hvor de fordyber sig i et emne.

Søren fortæller stolt, at han op til jul 2023 bestod matematik med et flot 4 tal og i sommeren 2024 fik han sin dansk eksamen – her blev det til et flot 7 tal.

Han fortæller, at han nød at gå på EGU dansk og matematik holdene, da alle eleverne er i arbejde og kommer ind og de kan snakke arbejde. Søren har fået nogle gode venner og de har et fællesskab ud over skolen.

Jeannette, der er Sørens dansklærer fortæller, at Søren er en fantastisk elev, han kommer altid i skolen med god energi og deltager gerne i det faglige og sociale. Søren er en elev der er medvirkende til at skabe en god kultur på holdet, hvilket Jeannette er meget taknemmelig for.

Søren er pt. i gang med at færdiggøre sin portfolio, så han i efteråret kan gå op til niveau 3 prøven i ‘Service og ‘Transport’.

Herefter er Søren blevet fastansat ved NDI.