Skip to main content

Matcher talenter

Anita er virksomhedskonsulent hos FGU Kolding & Vejen. Hun matcher elever og virksomheder, så det passer med både kompetencer og kemi. 

FGU har til opgave at hjælpe unge med at komme i job eller i uddannelse. En af dem der knokler med det i hverdagen er Anita, der er vores virksomhedskonsulent.

Det er hende, der møder de unge og tager en snak med dem om deres drømme og ønsker for fremtiden. Og så hjælper hun med at finde vejen frem. Mange unge har svært ved at se egne kompetencer eller vide præcis hvad man vil fx “noget med lager”. Så kan Anita hjælpe med at afklare det – samme med de unge. 

Herefter tager hun fat i nogle af vores lokale virksomheder, der kunne være relevante. Hun tager kontakt, mærker efter om kemien passer og hvordan virksomheden og den unge ville kunne skabe en god fælles vej.

“Det rigtige match er vigtig – både for virksomheden og den unge” fortæller hun. Hun sørger for at skabe en uddannelsesplan, finde praktikplads, tage kontakt til fx AMU eller Dekra, hvis der skal et truckcertifikat ind som en del af uddannelsesforløbet. Hun har derudover løbende dialog både med virksomheden og de unge for at sikre at det hele spiller.