Skip to main content

Maria fik smag for køkkentjansen

Maria og har fået smag for køkkenarbejdet. Hun startede i praktik i på Østerbyskolen i Vejen – nu er hun startet som EGU elev i køkkenet. 

Maria er 19 år – og hun elsker arbejdet i køkkenet. Hun  startede sin køkkenkarriere med 14 dages praktik i køkkenet på Østerbyskolen i Vejen – hvor hun fik muligheden for at opleve hvordan det er at arbejde i et køkken, hvor der er kog under gryderne. 

Maria har derudover været på vores linje PGU Mad og Ernæring. Her lærer eleverne både grundlæggende faglighed for at kunne arbejde i et køkken, fx håndtering af madvarer, hygiejne og egen kontrol. På linjen PGU Mad og Ernæring laver eleverne hver dag mad til alle elever og ansatte på FGU. De har selv indflydelse på menuen, så de får lov at prøve deres egne ideer af. Dét er læring i praksis – og her fik Maria en spirende interesse for madlavning.

Denne interesse var udslagsgivende for, at hun kom i praktik på Østerbyskolen. Praktikken gik rigtig godt og Maria fik endnu mere smag for faget. Nu har hun fået lov til at vise hvad hun kan og blive endnu dygtigere og endnu mere klar til et job i fremtiden i “køkkenbranchen”. Det har gjort at hun i samarbejde med FGU og Østerbyskolen, hvor hun er startet som EGU-elev pr. 1 marts 2024.