Lukas – fra EGU til læreplads

Lukas er ordblind og har altid haft det svært i folkeskolen. Han ville bare allerhelst bruge sine hænder. Han var heldig at komme i folkeskolepraktik ved Stenderup A/S og de valgte at tilbyde ham en EGU som landbrugsmaskinmekaniker.


I EGU kan skoleforløb være mange ting. Under Lukas’ EGU har han modtaget danskundervisning på FGU skolen i Vejen, kombineret med hans praktik i virksomheden. Da Lukas var klar til det, etablerede vi et EGU skoleforløb på Erhvervsskolen Aars, hvor han var EGU elev på skolens grundforløbshold. Lukas klarede sig rigtig flot på skolen i Aars og vi valgte derfor at stoppe hans EGU, og han fortsatte i den ordinære ungdomsuddannelse. Han har nu bestået grundforløb 2 og Stenderup A/S har tilbudt ham en ordinær læreplads som landbrugsmaskinmekaniker.


Lukas har knoklet og gjort en kæmpe indsats. Han er dygtig og har haft en god virksomhed i ryggen hele vejen. Og på trods af lidt ”krudt i røven” og indlæringsvanskeligheder, så har han fundet sin vej ind i EGU og videre til en læreplads. Det har været et fantastisk samarbejde og vi FGU Kolding & Vejen, er meget stolte af ham.