Efter en svær folkeskoletid kom Malou tilbage på sporet med AGU

Malou gik i almindelig folkeskole til og med 9. klasse. Hun var glad for at gå i skole indtil 6. klasse, men det ændrede sig, da hendes forældre blev skilt. Malou flyttede til Jylland med sin mor og moderens nye kæreste. Hendes far flyttede til Spanien.

I den nye klasse i Jylland følte Malou sig utryg. Hun fik ikke så let nye venner og savnede de gamle. Hendes relation til moderens kæreste var også rigtig dårlig. Alt i alt endte hun med meget fravær og fik sværere og sværere ved at følge med. Til eksamen i 9. klasse bestod hun ingen fag, og hun aftalte med sin mor at fortsætte i 10. klasse. Men hun havde stadigvæk meget fravær, ikke mindst på grund af konflikter med moderens kæreste. Ofte boede hun hos kæresten eller veninder. Da hun gik ud af 10. klasse, bestod hun kun dansk.

Efter 10. klasse var Malou helt sikker på, at hun var færdig med skolen. Så hun besluttede sammen med sin mor og far at tage ned til sin far i Spanien. Malou taler godt spansk, da hendes far er spanier. I Spanien fik hun et job på en hotelbar, hvor hun arbejdede i to år. Tiden i Spanien fik hende til at blomstre op. Efter to år i Spanien valgte Malou at tage hjem til Danmark, men hun ville ikke bo hos moderen og moderens kæreste.

Malou og hendes mor kontaktede kommunen. Malou fik en vejleder, som hun begejstret fortalte om hoteljobbet. Men Malou fortalte også om udfordringerne derhjemme. Den kommunale vejleder foreslog Malou at tage den almene grunduddannelse (AGU). Der kunne hun få almene fag på et niveau, så hun kunne gå videre på en ungdomsuddannelse. Malou fik også hjælp til at finde en ungdomsbolig.

I dag er Malou 20 år og går på AGU. Det går noget bedre med fraværet, for hun synes, det er sjovt at gå på skolen. Malou håber på at kunne læse til serviceøkonom, men lige nu er første mål at gennemføre dansk, matematik og engelsk på et niveau, så hun kan få adgang til HF.