Skip to main content

HVAD
ER EGU?

  • FGU KOLDING VEJEN MAD OG MENNESKER KØKKEN FGU KOLDING VEJEN MAD OG MENNESKER KØKKEN

FOR DIG, DER VIL KOMBINERE PRAKTIK  OG UDDANNELSE

EGU står for ErhvervsGrundUddannelse og er for dig, der gerne vil i praktik, fordi du ønsker at komme i job eller at tage en erhvervsuddannelse. 

På erhvervsgrunduddannelsen (EGU) er du i virksomhedspraktik ved en arbejdsgiver. Udover praktikken har du også nogle skoleforløb. På skoleforløbene skal du deltage i undervisning, som passer fagligt til den praktik du er i, kombineret med fag som dansk og matematik. Praktikken og skoleforløbene gennemføres inden for et fagligt tema.

Når du afslutter et fagligt tema på FGU niveau 3, kan du få et uddannelsesbevis, hvis du består en faglig prøve.

Du kan blive optaget på EGU hele året, når du sammen med din vejleder eller vores virksomhedskonsulent har fundet en praktikplads.

SÅDAN KOMMER DU
I GANG MED EGU

FGU KOLDING VEJEN MEDIER OG KOMMUNIKATION - foto

Praktik

Du kan blive optaget på EGU hele året, når du sammen med din vejleder eller vores virksomhedskonsulent har fundet en praktikplads.

Her skal du overveje, hvilken branche du gerne vil arbejde indenfor, og indenfor hvilket geografisk område, du vil kunne arbejde. Alt er ikke muligt, men når vi går i gang med processen, tager vi en snak om, hvad du godt kunne tænke dig, og så afstemmer vi dette i forhold til de muligheder, der kan være. Når I har fundet ud af branche og relevante virksomheder går vores virksomhedskonsulent i gang med at søge en EGU-plads til dig.

Inden en eventuel EGU-praktik kan etableres, aftales 2 ugers prøve-praktik, hvor du og virksomheden kan finde ud af, om I ønsker at lave en EGU-aftale.

Skoleforløb

EGU består af 2/3 praktik i virksomheden og 1/3 skole. Skoleforløbene planlægges i samarbejde med virksomhedskonsulenten og din arbejdsgiver og tager hensyn til din plan efter EGU’en.

Udover dansk og matematik undervisning på skolen, kan et skoleforløb eksempelvis være et truckcertifikat, dele af et grundforløb på en erhvervsskole eller et lastbilkørekort. 

Dansk og matematik udbydes på følgende niveauer:

  • Introducerende niveau
  • G-niveau (svarer til 9. klasses niveau)
  • E-niveau (svarer til 10. klasses niveau)
  • D-niveau (svarer til et niveau over 10. klasse)

På FGU Kolding & Vejen kan man deltage i

  • danskundervisning i forårssemestret (januar til juni) og
  • matematikundervisning i efterårssemestret (august til december)

Man er på skolen 4 x 1 uge i løbet af semestret og afslutter med en prøve. 

Prøver

Hvis du afslutter dit faglige tema på FGU niveau 3, skal du til en prøve, som bedømmes bestået/ikke bestået. Prøveformen er tilknyttet dit faglige tema, som du kan læse mere om i fagbilagene. Består du en FGU niveau 3 prøve, vil du få et uddannelsesbevis.

Prøver i almene fag, dansk og matematik, bedømmes efter 7-trinsskalaen. Prøveformen er en portfolioprøve. 

Spørgsmål om EGU?

Hvad kan jeg
bruge EGU til?

EGU kan gøre dig klar til et ufaglært job eller uddannelse, hvor du helt sikkert vil kunne drage fordel af den praksiserfaring, som du har fået under din EGU-praktik.

Hvis du mangler at færdiggøre din afgangseksamen fra folkeskolen, er det stadig en mulighed på EGU, således at du efter din EGU vil kunne søge ind på en ungdomsuddannelse, fx på en erhvervsskole.

FAKTA OM
EGU

  • Varighed op til 2 år. En praktikaftale med en virksomhed fastlægges for en længere periode, typisk minimum 1 år
  • Når man ansættes som EGU-elev indgår man i et ansættelsesforhold under normale ansættelsesbetingelser. Man får løn efter den overenskomst, der er gældende for branchen, typisk svarende til en ordinær elevløn
  • Når man er på skole eller kursus får man FGU skoleydelse. Læs mere om skoleydelse her
  • Man er typisk ansat på fuld tid. Det vil sige, at man skal kunne arbejde 37 timer om ugen. Hvis du har aftale om nedsat tid med din kommunale uddannelsesvejleder, vil det også være en mulighed på EGU

HVAD NU HVIS EGU
alligevel ikke er mig?

Som EGU-elev indgår du i et forpligtende ansættelsesforhold.

Hvis du finder ud af, at EGU alligevel ikke er noget for dig, vil skolens EGU-medarbejder kunne hjælpe dig, og så vil I sammen kunne finde en løsning, der passer bedre til dig, fx at blive elev på PGU eller AGU.

DU ER 
VELKOMMEN

VI ER KLAR TIL
EN SNAK

Vil du vide mere om EGU?  

KONTAKT VIRKSOMHEDSKONSULENT: 
Anita Sellebjerg
tel: 5095 7024
mail: anse@fgukoldingvejen.dk

KONTAKT OS